Így tanulok az 1.a-tól (szeretettel régi tanítványaimnak is :))

Imádom, ahogy a gyerekek gondolkodnak. Elképesztő dolgokat bírnak összekapcsolni, a képzelőerejük határtalan. Sokat tanulok tőlük nap, mint nap. Olyan dolgokat tudnak, amit mi, felnőttek már régen elfelejtettünk. Mint A Mary Poppinsban, amikor az ikrek a felhőkkel is tudnak beszélgetni. Én mindig ilyen csudának látom az elsősöket.

Az én gyerekeim (az osztálykám) szeretnek iskolába járni. Jó, még elsősök, mondhatnánk könnyű nekik. De nem olyan egyszerű ám az ovi után megülni a fenekünkön. Azt mondják novemberre véget ér a beszoktatási időszak…Mi még azért gyakorolunk 🙂

Legtöbbször olvasással kezdjük a napot. Szeretem, ahogy álmos fejjel dőlnek jobbra-balra, hajat csavargatnak, messzire néznek, vagy csillogó szemmel hallgatnak. A mese után néha van idő rajzolni, beszélgetni. Gyönyörűségek születnek. Szóban is, és a rajzban is.

Egyik kedvencemet írom most le :

Az egyik mese kapcsán felmerült a kérdés, mit jelent az a szó, hogy együttérzés. Volt mindenféle válasz, pl. hogy az együttérzés az az, amikor a másik rosszul van és te is rosszul leszel, vagy hogy ugyanúgy nézel ki, mint a másik. Végül sok találgatás és nevetés után elárultam a szó jelentését. A tanórák végeztével ebédhez készülődtünk. Nagy volt a hangzavar, sietni is kellett, egyszóval teljes volt a káosz. Többször elbődültem, hátha, de láttam, hogy reménytelen a küzdelem. Valószínűleg kicsit magamra hagyottnak nézhettem ki, mert Maja odajött hozzám, és olyan tündéri, de nagyon komoly tudományos munkatárs fejjel közölte velem:

-Sára néni, együttérzek veled, pedig nekem nem is barna hajam. 😀

Azt hiszem sikerült elmagyaráznom az együttérzek szó értelmét. 🙂

Jöjjenek a meseképek, ezekből sosem elég.

 

 

 

2 thoughts on “Így tanulok az 1.a-tól (szeretettel régi tanítványaimnak is :))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.