Karácsonyi készülődés elsősökkel :)

Aki már régóta tanít, tudja, hogy elsősökkel dolgozni egy csodálatos, de néha fárasztó elfoglaltság. Tündéri kis manók, akik egyfolytában beszélnek, minden egyes dologról legalább három másik történet jut eszükbe, lehetőség szerint olyan, amelyik egyáltalán nem kapcsolódik a tananyaghoz, vagy ahhoz, amiről épp beszélek. Ez idővel változik, de negyedik után mindig nehezebb a váltás. Át kell állni egy másik nyelvre. Meg kell találni a kis adóvevőjüket, és egy helyre kell valahogy irányítani. Jelen esetben 16 gyerekét, de 32-vel is csináltam már. Tulajdonképpen egy papagáj vagyok. Mindent legalább 127-szer mondok el egy nap, bár még nem számoltam össze pontosan, és így sem mindig megy át az információ :). Szerencse, hogy elég kitartó vagyok és tudom, hogy év végére már minden rendben lesz. Addig leszek papagáj. Szeretem a papagájokat. Szépek 🙂

Tehát ha mindezzel tisztában vagyunk jöhet a karácsonyi készülődés. Ajándék a szülőknek, vagy iskolai vásár, vagy mindkettő.

Fontos, hogy olyan projektbe fogjunk bele, amit kipróbáltunk otthon, végtelenül egyszerű és mutatós. Na, nekem ezt még sohasem sikerült betartanom. Kreatív ember lévén szeretek olyan dolgokat csinálni a gyerekekkel, ami érdekes, különleges, és egyben bonyolult. Az idei évben karácsonyi csomagolópapírt gondoltam gyártani.  Az eredmény nagyon jó lett szerintem, de amíg elkészült…:)

Krumplinyomdát csináltam, és az ujjukkal is festhettek. Szeretem megadni nekik a maximális alkotói szabadságot, mert elképesztően jó ötleteik vannak. Párban is lehetett dolgozni, szólt a Hangszersimogató karácsonyi lemeze (https://www.youtube.com/watch?v=ETA5B1zZq08 köszi Korzenszky Klári) egyszóval elég felszabadult hangulatban kezdtünk neki a dolognak.

Kb. 8 percig teljes nyugalom volt. Utána két órán keresztül ez 🙂

Drágáim vigyázzatok, a krumplinyomda ne kerüljön a…Hopp semmi gond, majd valahogy kiszedjük a padlószőnyegből…Ki evett kakós csigát a szőnyegen? ( kakaós csiga csoki darabkáit egyenként kiszedegetni) Sára néni ez így jó? Nem tudom szívem, nem látok hátrafelé, de mindjárt megnézem. De jó így? …Fiúk, légyszíves ne hordozzátok a krumplit, mert megint leesik…leesett, nem baj…adok festéket még persze, csak tedd le az ecsetet, mert összekened a társadat…már sikerült, semmi gond mosd le, meleg vízzel lejön…Nyuszikám meleg vízzel, ez még nem jött le teljesen…Sára néni a fiú Wc ajtaja tiszta kék festék…Miközben sikálom: Sára néni ez így jó? Igen csak ne hordozd édeske, mert minden olyan lesz…Sára néni elvette a fenyőfát, pedig az az enyém…Nem, a fenyőfa mindenkié, várd meg míg végez vele, kérlek beszélj szebben a társaddal…Igen, közben adok még festéket…Ne, ne oda tedd, megbeszéltük kétszer is, hogy a tábla alá…Fiúk készen vagytok? Tessék elpakolni…Miért álltok az ablaknál a festékes nyomdával? Focit nézünk! Jó csak az ablak…Nem baj, az ablakról is lejön…Sára néni nem jön le a festék a kezemről…Tudod, meleg vízzel…Sára néni! Képzeld meleg vízzel lejön…:)

Hát így. Összességében szuper volt, pár ősz hajszál pedig nem számít. 🙂

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.